donderdag 19 januari 2012

My dream come true!


 YEAAAAAH, ik ga deze zomervakantie 2012 op vakantie naar Bejing en Hong Kong! Mijn tante, oom en nichtje gaan daarheen, ze vroegen aan mij of ik ook mee wilde.. in eerste instantie dacht ik dat ze een grapje maakten.. maar dat was dus niet zo! Ik twijfelde eerst wel, want het is best duur.. maar heb er wel eerlijk voor gespaard! Dus heb ik besloten om mee te gaan en ben echt superblij dat ze mij mee hebben gevraagd :) Al seconden, minuten, uren, dagen en jaren denk ik alleen maar aan Hong Kong, ik heb er ook best lang voor gespaard en dit jaar gaat het gebeuren. Toen ik hoorde dat het echt doorging, moest ik huilen... ja spontaan kreeg ik tranen en een brok in mijn keel. Dat heb ik echt nooit, maar dit... dit is voor mij best bijzonder.

Wat trekt Hong Kong mij eigenlijk aan, al sinds kleins af aan? Ik ben er wel 3 keer geweest, toen ik klein was.. maar herinner bijna niks meer. Wat ik me nog WEL herinner was Snoopy Land, ik wilde daar graag naartoe maar ze waren daar nog aan het bouwen.. dus mijn moeder zei : Carla, als je groter bent gaan we daar samen heen. 
Jaja dat onthou ik wel hoor, nog steeds!


Hong Kong is een deel van China (Zuid Oost Azië) en geloof me.. als je daar bent is het grotendeels alleen : Shoppen, shoppen, shoppen, eten, eten en eten. Dus ik weet nu al dat ik 10 kilo aankom, als ik terug ben in Nederland. Maar wat ik ook heel veel in HK ga doen is SOWIESO foto's maken, echt van alles. And I will shop till I dropdown! Ik ga speciaal mijn kleedgeld opsparen zodat ik alles in HK uit kan geven. Oh, Hong Kong is echt een grote Fashion stad, ze noemen Hong Kong niet voor niets hét winkelcentrum van Azië! Heel veel artikelen zijn veel goedkoper dan in Europa zoals merkkleding, elektronica, schoenen, sieraden en make-up.

3 weken in China :
Eerst gaan we naar Bejing (hoofdstad van China) en daar overnachten we 4 dagen in een hotel. Overdag gaan we bezienswaardigheden bezoeken (ben benieuwd!), maar ik weet niet of we de Lange Muur gaan bezoeken.. wat ik wel weet is dat we die 4 dagen worden begeleid door een guide. Na die 4 dagen in Bejing stappen we het vliegtuig weer in en gaan we naar Hong Kong. We gaan ook naar Macau... ik weet daar niet heel veel over maar wat ik wel weet is dat Macau een casino stad is, haha.
(Macau bestaat uit drie eilanden die met bruggen en dammen met elkaar verbonden zijn, 70 kilometer ten zuidwesten van Hongkong vandaan)

Hier ga ik heen :D

Wat wil/ga ik doen in Hong Kong?
- Foto's maken < heel belangrijk
- Hong Kong ontdekken
- Bijzondere tempels/chinese tuinen bezoeken
- Het echte traditionele chinese food ontdekken
- Dong lai tha drinken
- Yakuld ijs proeven
- Shop till I drop down.
- Gelijk heel veel foto's uitprinten (is goedkoper dan in NL)
- Me niet inhouden met kopen, maar alles kopen wat ik leuk vind en zie < Seriously

Laatst zei mijn moeder : ''ik kan wel uren en dagen lang winkelen in Hong Kong.''
Terwijl mijn moeder he-le-maal niet van winkelen houd! .. ik had het op moeten nemen.
Het was een soort van - bijzonder momentje.


Oke, ik heb echt zin in summer 2012! En weet jij al wat je in de zomervakantie gaat doen? 
Ga je nog op vakantie? :)

Much love,
Carla